Archv: December 2006

iObchody.com vám přejí krásné svátky

December 23, 2006 v 5:24 pm

Vážení čtenáři, přeji vám za iObchody.com příjemné prožití vánočních svátků a silvestra. Jako dárek pod stromeček jsme pro vás našli zajímavý program, který navodí tu správnou vánoční atmosféru.

Vánoční stromeček na plochu

Můžete si ho stáhnout ZDE.

Redakce iObchody.com

Internetové obchody rostou

December 22, 2006 v 10:23 am

Nákup na internetu je na vzestupu a v následujících letech nelze očekávat jiný vývoj. „Trh ještě několik let poroste o 30-50 procent ročně. Odhadem nejpozději do deseti let pak online prodej překoná prodeje v kamenných pobočkách.“ tvrdí Michal Pobežal z Mall.cz.

Tento rok měly internetové obchody opět rekordní vánoční tržby. Mnoho jich pod náporem zákazníků nevydrželo nebo byly stránky pomalé. Návštěvnost internetových obchodů před Vánoci narůstá až o 300%!

Vánoční nakupování

Minulý rok byl hit Vánoc MP3 přehrávač, tento rok to budou zřejmě mobilní telefony a notebooky.

Internetové obchody se stávají stále oblíbenější. V loňském roce nakoupilo přes internet přes 10 miliónů zákazníků. 85% uživatelů internetu už alespoň jednou vyzkoušelo nákup zboží na internetu. Tento rok se očekává rekordní prodej na internetu – až 14 miliard korun. Na vzestupu je i prodej zájezdů přes internet. Ten si z celkového prodeje na internetu ukousl 10%.

Zdroj: Lupa.cz

Nákup jízdenek na vlak přes internet

December 21, 2006 v 3:13 pm

Víte, že si můžete koupit jízdenku na vlak typu Pendolino, InterCity nebo EuroCity prostřednictvím internetu? České dráhy toto umožňují ve svém internetovém obchodě.
Vyberete si spoj a čas, zaplatíte přes integrovaný platební systém. Jízdenku si následně z formátu PDF vytisknete. Pak již nemusíte jít do žádné pokladny, ale nastoupíte rovnou na vlak. Je to velice jednoduché a pohodlné.

Vlak Pendolino

Internetový obchod ČD již funguje půl roku a za tu dobu prodal přes deset tisíc jízdenek za 4,3 milionu Kč. To je kolem 830ti jízdenek měsíčně.

Zdroj: Finexpert.cz

Kamenné parfumerie mají problémy kvůli internetové konkurenci

December 20, 2006 v 2:38 pm

Obliba nákupů prostřednictvím internetu neustále roste. Zvláště teď, v období předvánočního shonu, je to jedna z variant, jak pohodlně a výhodně nakoupit. Mezi nejvíce vyhledávané a prodávané komodity na internetu patří parfémy, jejichž prodej přidělává vrásky prodejcům z kamenných obchodů. Důvodem je fakt, že za poslední 2 roky vzniklo několik set internetových parfumerií, které významně konkurují těm kamenným díky nižším provozním nákladům a nižší marži.

Dříve lidé kupovali parfémy pouze ve specializovaných obchodech. S rozvojem internetu začali objevovat i internetové parfumerie, které je lákaly bohatou nabídkou a nízkou cenou. V současnosti je praxe taková, že zákazník si jde vybraný parfém „očichat“ do kamenného obchodu a svůj nákup poté uskuteční prostřednictvím internetového obchodu, který má dané zboží za nejvýhodnější cenu.

Rozdíly v ceně jsou oproti kamenným obchodům často obrovské. Zboží na internetu se prodává v průměru o 10% až 70% levněji než v klasických kamenných obchodech.

Dolce&Gabbana Light Blue 100ml

Jeden příklad za všechny: nejprodávanější dámský parfém Dolce&Gabbana Light Blue 100ml seženete na www.parfemy.cz za 1 285 Kč, v kamenném obchodě za cenu 2 399 Kč.

Zdroj: Natural Medicaments s. r. o.

Zákazníci věří blogerům

December 18, 2006 v 12:05 pm

Před časem vzniklý průzkum agentury Hotwire a marketinkového institutu Ipos zkoumal jak blogy ovlivňují nakupování zákazníků na internetu.

56% nakupujících se nechá ovlivnit pozitivním hodnocením produktu v článku. Naproti negativní hodnocení výrobku odradí od nákupu 30% zákazníků. 23% zákazníků považuje blog za věrohodný zdroj informací i když tomu vždy být nemusí. Například vydavatelství Sony si nechalo založit blog, který měl skrze smyšleného blogera propagovat jejich zboží. Na všechno se však přišlo a Sony muselo svůj blog uzavřít. Televize je pro zákazníky vcelku opodstatněně méně důvěryhodná (15%).